Vesti

U ime Red Hat-a, Romsym Data Vas poziva da nam se pridružite na seminaru 20. Februara, 2013. u hotelu Falkensteiner u Beogradu.

Detaljnije...
 
Naslovna arrow Microsoft arrow FPP - Retail softver
 
 
FPP - Retail softver

FULL PACKAGED SOFTWARE

Microsoft softver zapakovan u posebno dizajnirane kutije naziva za Full Packaged Product ili skraceno FPP. Često korišćen naziv za ovu vrstu softvera je i Retail softver. U načelu ovaj način licenciranja najskuplji je kada se uporede svi načini licenciranja Microsoft softvera.

Sardžaj pakovanja

Svako FPP pakovanje Microsoft softvera sadrži sledeće:

  • Licencu za korišćenje softvera (End User License Agreement - EULA)
  • Sertifikat o autentičnosti (COA)
  • Instalacioni medijum za softver
  • Literatura/uputstvo za korišćenje i instaliranje

ImageImageImage

 Sadržaj FPP pakovanja Microsoft softvera

Osnovne karakteristike programa

Nakon izvršene instalacije vlasnik licence mora izvršiti aktivaciju proizvoda preko interneta ili pozivanjem Microsoft centra (Tel: 0700-300-300). Imajući u vidu da se COA nalepnica nalazi nalepljena na gornjoj strani kutije u kojoj se isporučuje instalacioni disk i licenca i da se tako zalepljena na kutiju ne može skinuti niti zalepiti na kućičte računara, cela se kutija mora čuvati kao dokaz da je izvršena instalacija originalnog FPP softvera.

FPP softver nije vezan za računar pa se samim tim može u okviru pravnog lica i premeštati sa jednog na drugi  računar. Naravno, pre premštanja mora se prvo izvršiti deinstalacija sa računara sa kog se softver premešta. Ovakav softver se može i prodavati drugom pravnom licu pri tome vodeći racuna da se  novom vlasniku preda celokupan sadrzaj FPP paketa.

Preporučujemo da FPP Microsoft softverom se legalizuju pravna lica koja imaju manje od 5 racunara, odnosno pravna lica koja izraze želju za kupovinom 4 ili manje Microsoft softverskih licenci.

Kroz FPP način licenciranja može ze kupiti softver svih Microsoft softverskih pool-ova (Operativni sistemi, aplikacije, serveri).

 

 

 
 
Top!
Top!