Vesti

U ime Red Hat-a, Romsym Data Vas poziva da nam se pridružite na seminaru 20. Februara, 2013. u hotelu Falkensteiner u Beogradu.

Detaljnije...
 
Naslovna arrow Total Commander arrow Total Commander 7.56a - Najpopularniji fajl menadžer za Windows!
 
 
Total Commander 7.56a - Najpopularniji fajl menadžer za Windows!

ImageIme programa govori o činjenici da korisnik totalno komanduje (manipuliše) podacima i ima uvid u stanje njegovog harddisk-a.

Da li postoji nešto što se razlikuje od Windows Explorer-a?

Za one koji još neznaju, nije neophodno da se koristi Windows Explorer da bi upravljali vašim fajlovima i folderima. Postoje svakako i druga rešenja za to. Navikli ste se na Explorer koji dobro obavlja ono zašto ga koristite. Total Commander je svakako drugačiji od onoga našta ste navikli, ali ponekad je drugačije bolje.

Total Commander, jedan je od najboljih programa za upravljanje datotekama, organizaciju fajlova i u toj oblasti on može prilično da olakša rad na računarima. Spada u grupu uslužnih programa koji, osim osnovnih funkcija omogućava sažimanje (pakiranje) i raspakiranje datoteka, jednostavan pristup ftp poslužiteljima, upoređivanje datoteka i još puno toga. Mnoge od ovih mogućnosti namenjene su naprednim korisnicima. Nastao kao klon čuvenog Norton Commander-a za DOS, Total Commander je izrastao u alatku koja praktično zamenjuje Windows Explorer.

detaljnije>>

Total Commander 7.56a uključuje:

  • Dva prozora fajlova jedan do drugog
  • Podrška za više jezika i Unicode 
  • Poboljšana funkcija pretraživanja
  • Upoređivanje fajlova (sada sa editorom)/sinhronizacija direktorijuma
  • Quick View panel sa prikazom bitmape
  • Rad sa ZIP, ARJ, LZH, RAR, UC2, TAR, GZ, CAB, ACE arhivama + plugins
  • Ugrađeni FTP client sa podrškom za FXP (server to server) i HTTP proxy 
  • Paralelni port link, alat za višestruko preimenovanje
  • Interfejs sa tabovima, regularni izrazi, history+favorites buttons
  • Thumbnails view, custom columns, unapređena pretraživanja
  • Editor za poređenje, kursor in lister, odvojena stabla, logging, poboljšani overwrite dialog itd.
  • Unikod imena svuda korišćena, duga imena (>259 karaktera), upravljanje lozinkama za ftp i pluginove, sinhronizacija praznih direktorijuma, 64 bit-ni meni konteksta, brzi filter fajlova (Ctrl+S)
  • Novo: Veza sa USB portom preko posebnog direktnog kabla za transfer, pregled podstabla (Ctrl+Shift+B), i mnoga poboljšanja ftp-a, sinhronizacije i drugih funkcija
detaljnije>>

Image

screenshots >>


Total Commander 8.0 beta 10 uvodi prilično veliku listu novih dodataka. Ispravljene su stare greške u 32-bitnom i 64-bitnom izdanju file menadžera.

Među najvažnijim novim karakteristikama je podrška za SSL zaštićeni prenos između servera, ispitivanje svih IP adresa sve dok se veza ne uspostavi prilikom povezivanja na FTP ili HTTP kao i podrška za IPv6 za Vistu i Windows 7.

Lista noviteta takođe uključuje više detalja za “funkciju upoređivanja po sadržaju”, internu komandu (cm_100Percent) za prikaz jednog panela na celoj širini ekrana.

Što se tiče ispravki, Total Commander 8.0 beta 10 je rešio pitanje sinhronizacije direktorijuma i upoređenje sadržaja, kao i bug-a koji je izazivao pad aplikacije na ReactOS. Alat za višestruko preimenovanje je takođe prilagođen i F2 lista je sada sortirana po imenu na 64-bitnoj verziji.



Pozivamo sve zainteresovane da probaju ovaj paket (link za download)

Image 

 

 

 
 
Top!
Top!