Vesti

U ime Red Hat-a, Romsym Data Vas poziva da nam se pridružite na seminaru 20. Februara, 2013. u hotelu Falkensteiner u Beogradu.

Detaljnije...
 
Naslovna arrow Symantec arrow Symantec EndPoint Protection
 
 
Symantec EndPoint Protection
Symantec Endpoint Protection menja Symantec AntiVirus Corporate Edition i Symantec Client Security

ImageSymantec EndPoint Protection sadrži:

  • Antivirus
  • Antispyware
  • Firewall
  • IPS
  • Device Control

Symantec™ Endpoint Protection integriše Symantec AntiVirus™ sa naprednim tehnikama otkrivanja i eliminisanja pretnji čime se postiže najveći stepen zaštite od zlonamernog softvera za laptop, desktop i serverske računare. U ovo rešenje uključene su proaktivne tehnologije koje automatski analiziraju ponašanje aplikacija i mrežnih komunikacija da bi se otkrile i aktivno blokirale pretnje.

Sadrži i funkcije kontrole uređaja i aplikacija da bi se upravljalo dešavanjima i obezbedili podaci. Symantec Endpoint Protection savršeno integriše ove bezbednosne funkcionalnosti u jedinstvenom agentu i jedinstvenoj konzoli smanjujući na taj način troškove, kompleksnost i dodatni trud koji iziskuje upravljanje višestrukim bezbednosnim proizvodima.

I pored toga što su funkcionalnosti dodate i unapređene, prostor koji zauzima u memoriji šest puta je manji od onog koji je zauzimao Symantec Client Security. 

Koje sve novitete nudi Symantec Endpoint Protection?

Proaktivna zaštita od pretnji

- Proaktivno skeniranje

Otkrivanje i blokiranje, u realnom vremenu, zlonamernih pretnji za koje još uvek ne postoje potpisi

- Tehnologija za proaktivno otkrivanje i blokiranje zloupotrebe ranjivosti u operativnom sistemu ili aplikacijama – čak i pre nego što proizvođač izda popravku. 

- Unapređeno otkrivanje i uklanjanje spyware/rootkit pretnji 

Pojednostavljena administracija

- Jedinstvena konzola

Pomoću jedinstvene konzole, upravlja se svim funkcijama paketa Symantec Endpoint Protection, kao i funkcijama programa Symantec Network Access Control (licencira se zasebno)

- Jedinstveni agent

Jedinstveni agent podržava svih pet tehnologija koje se nalaze u rešenju Symantec Endpoint Protection. Na taj način, pojednostavljuje se upravljanje i smanjuje se opterećenje resursa. Agent podržava i Symantec Network Access Control tako da nema potrebe da se instalira novi agent kada korisnik proširi svoju zaštitu.

Bolje performanse, bolja bezbednost

- Manje opterećenje računara

Novi, lakši agent programa Symantec Endpoint Protection koristi do 84 % manje osnovne memorije u poređenju s prethodnim verzijama Symantec Client Security i Symantec AntiVirus, i troši onoliko klijentskih resursa koliko je potrebno da bi uticaj na performanse bio minimalan.

Kontrola aplikacija i uređaja

Kontrola aplikacija – omogućava administratorima da kontrolišu pristup korisnika i drugih aplikacija određenim procesima, datotekama i folderima. Obezbeđuje analizu aplikacija, kontrolu procesa, kontrolu pristupa datotekama i bazi i kontrolu modula i DLL-ova.

Kontrola uređaja – omogućava administratorima da kontrolišu koji periferni uređaji mogu da se povežu na mašinu i da kontrolišu kako se ti uređaji koriste. Zaključava mašinu da bi se sprečilo povezivanje spoljašnih drajvova, CD rezača, štampača i drugih USB uređaja.

Klijentski firewall

Polise koje raspoznaju lokacije dozvoljavaju ili zabranjuju prenosnim računarima da pristupe mreži u zavisnosti od njihove fizičke ili mrežne lokacije, u skladu s polisama koje je definisao administrator. Firewall prati i dolazni i odlazni saobraćaj i sprečava zlonamerne programe da iznesu poverljive informacije izvan mreže korisnika.

Novitet je da je od 20.04.2008 dostupna nova verzija End Point Protectiona, koja je prilagodjena i 64- bitnim računarima.

Besplatan upgrade:
Za korisnike koji imaju važeći maintenance za Symantec AntiVirus™ Corporate Edition  i  Symantec™ Client Security. 

 

Pozivamo sve zainteresovane da probaju Symantec pakete (link za download)
 

 

 

 

 

 
 
Top!
Top!