Vesti

U ime Red Hat-a, Romsym Data Vas poziva da nam se pridružite na seminaru 20. Februara, 2013. u hotelu Falkensteiner u Beogradu.

Detaljnije...
 
Naslovna arrow No Magic arrow MagicDraw - Najbrži način za pravljenje arhitekture
 
 
MagicDraw - Najbrži način za pravljenje arhitekture
ImageMagicDraw je dobitnik nagrada za najbolji poslovni proces, arhitekturu, softver i alat za modelovanje sistema sa timskom podrškom. Dizajniran za poslovne analitičare, analitičare softvera, sistem analitičare, programere, QA inženjere i pisce dokumentacije, ovaj dinamičan i svestran razvojni alat omogućava analizu i objektno orijentisano (OO) projektovanje sistema i baza podataka. On obezbeđuje najbolji mehanizam za kod inženjering (sa potpunom zaokruženom podrškom za J2EE C#, C++, CORBA IDL programske jezike, .NET, XML Schema, WSDL), kao i mogućnosti modeliovanja baza podataka, DDL generisanja i obrnutog inženjeringa.

Podržane tehnologije

UML 2.2, UML 1.4, SysML 1.1, OCL 2.0, Java 5, CORBA IDL, EJB 2.0/3.0, C#, CIL (MSIL), C++, JDBC (Oracle 8i/9i/10g/11g, MS SQL Server 2000/6.5/7.0, DB2 7.2 , Sybase 12.5, Pointbase 4.4, MySQL 4.1.x, PostgreSQL 7.2, Pervasive SQL), XMI 2.1, EMF UML2 2.x XMI

Karakteristike MagicDraw 16.6 (eng.)>> 

(Kroz poređenje izdanja: Community, Personal, Standard, Professional, Architect, Enterprise)

IZDANJA

MagicDraw Reader

Izdanje MagicDraw Reader je napravljeno za čitanje i pregled UML modela napravljenih pomoću MagicDraw i besplatno je. Izuzetno je koristan kada želite da razmenite svoje ideje izražene u UML-u sa partnerima, kolegama ili klijentima, koji nemaju svoju kopiju MagicDraw. Ovo izdanje takođe ima mogućnosti za štampanje i za eksport slika.

MagicDraw Community izdanje

MagicDraw Community je besplatno izdanje za programere koji rade na nekomercijalnim projektima. Ima minimalni skup funkcionalnosti, a samo dijagram klasa se može editovati, i podržava neograničen broj klasa. Ostali dijagrami su ograničeni na 20-25 objekata. MagicDraw Community izdanje je dizajnirano za kreiranje statičkih strukturnih modela, kada je XMI potreban izlaz i idealno je pogodan za Open Source projekte. Ovo izdanje takođe ima mogućnosti za štampanje i za eksport slika.

MagicDraw Personal izdanje

MagicDraw Personal izdanje sadrži sve MagicDraw snažne UML mogućnosti za dijagrame, uključujući i punu podršku za UML 2.0 i proširenja funkcionalnosti, mogućnost pravljenja osnovnih izveštaja i eksport slika. Datoteke se čuvaju u XMI formatu.

Svi elementi modela su pristupačni preko MagicDraw Open API-ja.

U ovom izdanju, naći ćete sve što je potrebno za crtanje, editovanje i objavljivanje vaših UML 2.0 modela.

MagicDraw Personal izdanje je dostupno samo u samostalnoj verziji i nije dizajnirano da se koristi sa MagicDraw Teamwork Server-om.

MagicDraw Standard izdanje

Standard izdanje preuzima sve karakteristike Personal izdanja i dodaje WAE, sadržaj i Robustness dijagrame, analizu modela i olakšavajuće funkcije, prilagodljive i proširive uzorke, integraciju sa najpopularnijim IDEs i skup unapred definisanih modela i UML profile.

Standard izdanje je dostupno u samostalnoj, tekućoj i mobilnoj verzije licence i potpuno je kompatibilan sa MagicDraw Teamwork Server-om.

Standard izdanje idealno odgovara analitičarima i arhitekatama koj koriste različite ekstenzije modela i podršku u modelovanju.

MagicDraw Professional izdanje

Professional izdanje se oslanja na mogućnosti Standard izdanja i dostupno je u jednom od tri programska jezika  - Java, C++ i C#. Funkcijama Standard izdanja, Professional izdanje dodaje generisanje koda i obrnuti inženjering. U zavisnosti od izabranog jezika, korisnik će dobiti:

  • Java verziju - kod inženjering za Javu i Java bajtkod. Integracija sa Java IDEs.
  • C++ verziju- kod inženjering za C++.
  • C# verziju - kod inženjering za C#, CIL (MSIL).


Professional Edition je idealan za svakoga ko želi da generiše kod iz postojećeg modela ili kreira UML model iz postojećeg projekta.

MagicDraw Architect izdanje

Architect izdanje je posebno upakovano da obezbedi optimalnu cenu i tehničke karakteristike potrebne za arhitekte kojima ne trebaju kompletne mogućnosti Enterprise izdanja. Ovo izdanje kombinuje uobičajene funkcionalnost  Standard izdanja, zajedno sa nekim snažnim opcijama Enterprise izdanja. To obuhvata: naprednu podršku za modelovanje i analizu, obrnuti inženjering generisanje koda za DDL, WSDL, CORBA IDL i XML. Arhitektama je manje potrebna  IDE integracija, Java i C++ kod inženjering, tako da te mogućnosti nisu uključene.

MagicDraw Enterprise izdanje

MagicDraw Enterprise izdanje je na vrhu MagicDraw porodice proizvoda i predstavlja krajnje rešenje za sve vaše potrebe modelovanja. Enterprise izdanje kombinuje sve funkcionalnosti Personal i Standar izdanja i sve tri verzije Professional izdanja u sveobuhvatnom savremenom UML 2.0 programerskom rešenju. Ali Enterprise izdanje se ne zaustavlja na tome i dodaje kod inženjering i dijagrame funkcionalnost u CORBA IDL, EJB, WSDL i XML schema. Za rad sa DB strukturom, Enterprise izdanje ne nudi samo kod inženjering i pravljenje dijagrama već takođe obezbeđuje preuzimanje strukture preko JDBC-a. Enterprise Edition omogućava transformacije modela u oba pravca: iz Platform Independent Model (PIM) u Platform Specific Model (PSM) i iz PSM-a u PIM. Sa transformacijom modela, možete proizvesti mnoge specifične modele, kao što su XML Schema, DDL ili vaš prilagođen specifičan model iz generičkog.

Prvi u industriji ima visual model differencing funkciju, tako da Enterprise izdanje pruža jedinstvenu mogućnost vizuelnog praćenja promena koje su napravljene izmedju dve različite verzije modela. MagicDraw Enterprise izdanje je neophodno kada se radi sa višestrukim razvojnim tehnologijama i bazama podataka.

Pored mogućnosti modelovanja procesa u UML-u, Enterprise izdanje obezbeđuje BPMN podršku za modelovanje poslovnih procesa. MagicDraw sa podrškom za poslovno-orjentisanu notaciju je postao jedinstveni alat za poslovne i IT korisnike.

MagicDraw porodica, čiji su proizvodi osvajali najbolje nagrade predstavlja danas najsnažnije i najvrednije alate u primeni UML modelovanja.

N A G R A D E

Image
Image
Image
Image
Image
Best Design
and Modeling Tool
Jolt Productivity
Winner
Jolt Productivity
Winner
Best Java
Modeling Tool
Best Database
Tool
 

 

Pozivamo sve zainteresovane da probaju ovaj paket (link za download)

DOWNLOAD »


 

 
 
Top!
Top!