Vesti

U ime Red Hat-a, Romsym Data Vas poziva da nam se pridružite na seminaru 20. Februara, 2013. u hotelu Falkensteiner u Beogradu.

Detaljnije...
 
Naslovna arrow ElcomSoft arrow ElcomSoft Proactive Password Auditor - Ispitajte sigurnost mreže!
 
 
ElcomSoft Proactive Password Auditor - Ispitajte sigurnost mreže!

ImageProactive Password Auditor pomaže administratorima mreže da ispitaju sigurnost njihovih mreža proverom lozinki za naloge. Otkrivanjem nesigurnih lozinki, Proactive Password Auditor pokazuje koliko je mreža sigurna od napada.

Mogućnosti i prednosti

  • Kompatibilan sa Windows-om 7 (32-bitne i 64-bitne verzije)
  • Brzo izvršavanje na Intel Core i7 procesorima
  • Koristi keširanje lozinki
  • Podržava indeksirane rainbow tabele (dostupno na www.freerainbowtables.com)
  • Odredite koliko je sigurna vaša korporativna mreža
  • Testirajte snagu lozinki kojima se štite korisnički nalozi
  • Otkrijte lozinke naloga
  • Izvedite napade grubom silom, pomoću rečnika ili korišćenjem maske unutar ili van vaše mreže
  • Otkrijte više od 95% lozinki samo za nekoliko minuta unutar mreže korišćenjem Rainbow napada

Koliko je sigurna vaša mreža

Jedna slaba lozinka i vaša cela mreža je izložena spoljašnjim pretnjama. Hakerisanje lozinki je jedan od najkritičnijih i najčešće korišćenih pretnji za mrežnu sigurnost. Korisnici mreže biraju kratke i jednostavne lozinke lake za pamćenje, ali one su takođe lake za probijanje. Najčešće biraju ponavljajuće karaktere, jednostavne reči i imena koja se lako pamte. Ukoliko koriste kompjuterski-generisane lozinke koje se sastoje od slučajnih karaktera problem će biti još ozbiljniji, jer će korisnici zapisati lozinke na poznatim žutim samo-lepljivim papirićima. Više informacija o ovoj temi je dostupno u Elcomsoft članku Proactive Is Better than Reactive: Testing Password Safety – a Key to Securing a Corporate Network.

Mrežna sigurnosna politika

Slabe lozinke su lake za probijanje, dok su kompleksne teške za pamćenje. Razvijena sigurnosna politika je jedini način da se obezbedi sigurnost vaše mreže. Primorajte korisnike mreže da regularno menjaju lozinke i proverite mrežu posle svake promene. Da li je Proactive Password Auditoru potrebno 30 dana da razbije lozinke od trenutka kada ste obavili poslednju proveru? Onda ispitajte vašu mražu bar jednom mesečno da biste obezbedili sigurnost mreže.

 
 
Top!
Top!